mfnordic.dk

Forside
PVC
Plast

Hvad Er Blød Plast?
23. March 2022
Billede af: Pixabay, ALTREGOINTELIGENCIA

Overordnet er blød plast: fryseposer, plastikposer, affaldssække, indpakningsplast. Så i princippet er det alt plast, du selv kan krølle sammen meget nemt og folde ud igen, uden det kommer til skade.

Det vigtige med blød plast er, at det er noget, der kan genbruges og det skal derfor ikke brændes. Står du med madlavningen derhjemme, så kommer der ofte også meget plast i din daglig skraldespand. Du kan dog få meget mere plads i dit daglige restaffald ved at sortere den bløde plast fra. 

Putter du din bløde plast i den almindelieg restaffald, så bliver det brændt med alt det andet, fordi det ikke er muligt at sortere det fra. Kører du dog din bløde plast til en affaldssorteringsstation, så er der faktisk store poser og sække, hvor du kan putte den bløde plast i. Disse poser bliver nemlig sendt det rigtige sted hen, så det bliver genanvendt korrekt.

Plastik er jo en af de store syndere i miljødebatten, netop fordi der er så meget af den og der stadigvæk bliver produceret så meget hver dag. Tænker man dog over, at en plastikpose godt kan genanvendes i sin hverdag, så kan du også selv spare penge, da du ikke skal ud og købe nye poser så tit. 

Tak til Perlen Odense, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Der kan du købe et sortiment fra dagmarkors. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.