mfnordic.dk

Forside
PVC
Plast

Hvad Er Plast?
23. March 2022
Billede af: Pixabay, Monsterkoi

Plast er faktisk en overordnet betegnelse for en række materialer, der er baseret på råolie, også kaldet mineralolie, fra undergrunden.

Det rå materiale bliver herefter blandet med forskellige stoffer, afhængigt af hvad det skal bruges til. Her bliver der talt om hårdhed, elasticitet, resistens mod UV-lys og farve og hvordan det varierer ud fra det færdige produkt.

Plast eller plastik bliver jo brugt rigtig meget i vores samfund i dag og køber du madvarer af den ene eller anden art, så er det gerne pakket ind i materialet.

I 2017 bliver det anslået, at der er produceret 8300 millioner tons plastik. Her ender størstedelen desværre som affald. i 2018 er den plastproduktionen på 360 millioner tons globalt, hvor 62 millioner af dem er i Europa. 

Når der nu er så meget af det, der ender som affald, så er der fremtidsudsigter, der siger, at i 2050 vil der være mere plastik i havene end fisk. Det er dog baseret på meget usikre tal og jeg håber da, at det ikke kommer til at være muligt.

Plast er dog en af de helt store syndere, når det kommer til miljø, da kloden har svært ved at følge med og ikke selv kan nedbryde plastikken, fordi det er et forarbejdet materiale.

Skiltet øverst viser, at dette, du lige læste, var skrevet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Perlen Odense er kendt for at sælge f.eks: perle øreringe. Heraf mærkatet, som du ser øverst.