mfnordic.dk

Forside
PVC
Plast

Hvilke Konsekvenser Har Plast For Miljøet?
18. June 2021
Billede af: Pixabay / amock

Plastik har virkelig store konsekvenser for miljøet både i Danmark, men i særdeleshed også i udlandet.

Plastik tager alt mellem 10 år og 700 år om at blive nedbrudt. Hertil må der tilføjes, at den ikke blot bliver nedbrudt til ingenting, men bliver omdannet til mikroplast, som stadig vil være i naturen.

Mikroplasten vil herefter blive spist af verdenshavenes dyr og vi vil i sidste ende selv få det serveret, når vi indtager en fisk.

Plastik kan også blive liggende i maven på de dyr, som spiser den og gøre at det enkelte dyr ikke føler den samme sult og derfor indtager mindre føde. Dette vil gå ud over væksten, men også forplantningsmulighederne.

Så længe tager det at nedbryde forskelligt plast:

  • Plastikposer 10 - 20 år
  • Engangskopper 50 år
  • Sixpackholder 400 år
  • Vandflaske 500 år
  • Fiskesnøre 600 år

Ofte ser jeg også, at der ligger plastik smidt i naturen. Faktisk undrer jeg mig ofte over, at man ikke kan bruge en skraldespand til sit affald. Det er ikke særlig pænt og de vilde dyr kan komme til at indtage plastikken eller hænge fast i det på en måde, som gør, at de kan komme slemt til skade og måske endda dø af det.

Du læser ovenstående indhold, som er udarbejdet, fremstillet og skrevet, for at tilgodese Perlen Odense. Hos Perlen Odense finder du en lang række lækre produkter - eksempelvis: perleøreringe. Dette gælder ovenstående indhold - tak for dette.