mfnordic.dk

Forside
PVC
Plast

Hvordan Ender Plast I Naturen?
20. November 2020
Billede af: Pixabay

Hvordan ender plast i naturen? Plast ender kun i naturen via en måde - og det er ved, at mennesker smider det i naturen. Længere er den faktisk ikke. Plast i naturen kommer udelukkende fra mennesker.

Uanset om plast havner i havene eller i naturen, så er det kun via mennesker, at dette kunstige materiale med en lang nedbrydningstid ender der.

Miljøsvin skader sig selv og alle andre

"Der sker nok ikke noget, hvis jeg bare smider min flaske." Hvis du har tænkt sådan, så er svaret, at det gør der. Miljøsvineri og ukorrekt bortskaffelse af plast og affald generelt er hver dag til stor skade for både mennesker, naturen og alt andet på jorden.

Miljøsvineri og affald smidt i naturen koster årligt samfundet milliarder, når der skal bruges penge på at rydde op og bekæmpe klimaforandringer som følge deraf.

Der produceres hver eneste dag 820.000 tons plastik. En stor del af det ender i naturen som følge af ukorrekt affaldshåndtering - altså menneskelig adfærd.

Plastik i naturen påvirker både dyrelivet på land og i havene, hvor dyrene indtager plast eller sidder fast i det. Plast er her med til at slå en lang række dyr, planter og andre naturelementer ihjel.

Skal man være grov og kun fokusere på mennesker, så er vores eget miljøsvineri og ukorrekt affaldsbortskaffelse med til at slå store dele af vores egen fødekæde ihjel.

Her har du læst et publiceret og udgivet stykke indhold, der udelukkende er lavet med henblik på at tilgode se. avXperten. avXperten forhandler blandt andet luftrenser. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.