mfnordic.dk

Forside
PVC
Plast

Hvordan Nedbrydes Plast?
20. November 2020
Billede af: Pixabay

Hvis en plastikflaske skal nedbrydes naturligt - altså af naturen, så tager nedbrydelsen af plastik 450 år. Det er for lang tid af en lang række årsager.

Men hvordan nedbrydes plast så? Plastik nedbrydes via noget, som man kalder for abiotske faktorer, der tæller lys, ilt og temperaturer. Læs mere om hvordan de forskellige abiotske faktorer bidrager til nedbrydningen af plast her i denne artikel.

Sådan nedbrydes plast

Plast nedbrydes ved, at de abiotske faktorer får polymerstrukturen til at blive skrøbelig og sidenhen omdanne plast til mikroplast, der er små stykker plast, der ligner sandkorn. Mikroplast kan være svært at få øje på, men det er der - både i naturen og i havene.

I takt med at nedbrydningen fortsætter bliver mikroplast til nanoplast. Hvad der efterfølgende sker i nedbrydelsesprocessen, er forskerne endnu ikke sikre på.

Når plast bliver til nanoplast er det så småt, at det kan være svært at se. Det ændrer dog ikke på, at det er der, samt at både dyr og mennesker derved lettere kan komme til at indtage det.

Netop usikkerheden med hvad der sker med plast, efter det er blevet til nanoplast og dets lange nedbrydningstid gør, at det er vigtigt at bortskaffe plast korrekt, så det ikke ender med at blive nedbrudt i naturen og være med til at forurene. Bortskaf derfor altid dit plast korrekt.

Til slut vil vi hurtigt takke avXperten for støtten de her bidraget til dette du lige læste. Hos avXperten finder du en lang række lækre produkter - eksempelvis: 5G router. Derfor er dette indhold lavet for at tilgodese avXperten