mfnordic.dk

Forside
PVC
Plast

Hvorfor Ender Plast I Havet?
26. November 2020
Billede af: Pixabay

Hvorfor ender plast i havet? Det er der ene og alene en forklaring på: Mennesker. Det er mennesker, der er skyld i, at plast ender i havet ved, at man smider affald i vandet eller efterlader det på stranden.

Mennesker er dermed ene og alene årsagen til, at det ene tons plast efter det andet årligt efterlades i naturen, hvor det ikke nedbrydes korrekt eller er til skade for både dyr og andre mennesker.

Hvordan kan man forhindre plast i havet?

Som en reklamekampagne mod miljøsvin i Esbjerg Kommune engang sagde, så "din hund, din hundelort". Det samme kan siges for plast i havet. Dit plast, dit ansvar.

Mennesker kan derfor aktivt gøre en markant del for at reducere antallet af plast i havet markant ved at bortskaffe deres affald korrekt. Gjorde alle mennesker det, så ville der ikke være disse udfordringer og tikkende miljøkatastrofer.

Mens den vestlige verden løbende har forstået dette budskab, så halter det generelt efter i en lang række af de enkelte tredjeverdenslande, hvor netop korrekt affaldssortering og bortskaffelse af affald så at sige er en by i Rusland.

Da disse lande har så meget større befolkninger, så kan den vestlige verdens reduktion af selv samme ikke rykke meget ved, at der er et stigende behov for, at mennesker stopper med at smide plast i havet.

Læs: avXperten- har ydet økonomisk støtte til denne tekst. Der kan du, udover mange andre ting, finde webkamera med mikrofon. Derfor er dette indhold lavet for at tilgodese avXperten