mfnordic.dk

Forside
PVC
Plast

Hvorfor Er PVC Farligt?
08. March 2021
Billede af: Pixabay

Der var engang, hvor PVC var den slags plastik, man omtalte som farlig plastik. Nogle tror måske, at det stadig er tilfældet i dag, men sådan forholder det sig slet ikke. PVC har gennemgået en kæmpe forandring til det bedre, hvilket du kan lære mere om herunder.

Hvorfor er PVC farligt? PVC blev engang anset for at være en farlig form for plast, fordi det tidligere indeholdte uønskede stoffer, heriblandt ftalater, bly og cadmium. PVC var også farligt, fordi den ved afbrænding dannede både saltsyre og dioxiner. Dette er dog ikke tilfældet længere, da der er implementeret forbrændingsdirektiver i EU. Herudover er PVC også blevet langt mere bæredygtigt. PVC er altså ikke farligt længere, og blive brugt i stor stil alverdens funktioner og anvendelser.

I dag består PVC af salt og olie eller gas. Nærmeste bestemt 57% salt, samt 43% olie eller gas, altså harmløse ingredienser. PVC er også den tredje mest benyttede type af plasik i verden, hvilket siger lidt om, at den altså ikke længere er farlig.

Det eneste man skal tænke på i forhold til PVC er, hvis man importerer det uden fra Europa, hvor man ikke har samme stramme regler, som vi har her i EU. Dette kunne eksempelvis være i form af legetøj. Dette betyder dog ikke, at det er decideret farligt, de fleste problemer opstår kun, når plastikken skal afbrændes.